Kladdkakebrownie med brynt smör och salt
Jamen ni hör ju! Kladdkaka + brownie + brynt smör + salt. Kan det bli bättre än såhär?! Nej, troligtvis inte. Vi var rörande överens om att det här var galet gott! Lova mig att ni testar det här, för det är inte bara gott, det är lätt att göra också.
3 ägg
1,5 dl farinsocker
1 dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
200 g god, mörk choklad
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
½-1 tsk salt
Smörj en form ca 25x15 cm eller klä den med bakplåtspapper så blir kakan lätt att ta ut. Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, farin, strösocker och vaniljsocker så det blir pösigt. Smält smöret och bryn det försiktigt i kastrullen. Hacka chokladen i mindre bitar och låt det sedan smälta ner i det brynta smöret. Blanda ihop mjöl, salt och kakao och sikta ner det i äggsmeten. Häll i chokladsmöret. Vänd ihop smeten med en slickepott och häll sedan ner den i formen.
Grädda ca 25-30 minuter. Kakan kan se ganska lös ut men stabiliseras lite när den svalnar.
Skär i mindre bitar och ät tillsammans med en kopp kaffe och kanske en gräddklick.