Chiapudding med saffran och pepparkaksmarinerade clementiner


2 portioner
Chiapudding:
2 dl havremjölk (eller valfri mjölk)
3 msk chiafrön
1 krm vaniljpulver
½ påse saffran à 0,5 g
Rör ihop och ställ i kylen, helst över natten. Rör om igen på morgonen då fröna har en tendens att lägga sig på botten.
Snabbmarinerade pepparkaksclementiner:
2 små clementiner
1 nypa vaniljpulver
1 krm malen kanel
½ krm malen kardemumma
½ krm malen ingefära
½ krm malda nejlikor
ev. lite agavesirap/lönnsirap/honung beroende på hur syrliga clementinerna är
Skala clementinerna och skär i små tärningar. Ta vara på saften på skärbrädan och häll över frukten i en skål. Lägg över kryddorna och ev. sötning. Rör om och låt stå en liten stund.
Rör om chiapuddingen ordentligt och toppa sedan med de marinerade clementinerna. Om du vill kan du med fördel smula en halv pepparkaka över också för extra crunch och extra god smak.

Mums!