Frukost/Mellanmål, Jul Chia, Chiapudding, Clementin, Saffran

Chiapudding med saffran och pepparkaksmarinerade clementiner

Äntligen jullov! Som jag har längtat efter det, för det har varit rejält jobbigt sista veckan vilket har visat sig i frånvaro från bloggen. Tröttheten har tagit överhanden, och stressen har gjort att orken varit helt bortblåst. Nu ska jag äntligen få ta det lugnt hemma och slippa jobbstressen och bara ägna mig åt att fixa jul här hemma. Imorgon blir det handla julklappar och baka lite julkakor. Mys!
 
Idag vill jag bjuda på en chiapudding med smak av saffran, julen till ära. Den är riktigt god med snabbmarinerade, julkryddiga clementiner till. Hoppas du testar!

2 portioner

Chiapudding:

2 dl havremjölk (eller valfri mjölk)

3 msk chiafrön

1 krm vaniljpulver

½ påse saffran à 0,5 g

Rör ihop och ställ i kylen, helst över natten. Rör om igen på morgonen då fröna har en tendens att lägga sig på botten.

 

Snabbmarinerade pepparkaksclementiner:

2 små clementiner

1 nypa vaniljpulver

1 krm malen kanel

½ krm malen kardemumma

½ krm malen ingefära

½ krm malda nejlikor

ev. lite agavesirap/lönnsirap/honung beroende på hur syrliga clementinerna är

Skala clementinerna och skär i små tärningar. Ta vara på saften på skärbrädan och häll över frukten i en skål. Lägg över kryddorna och ev. sötning. Rör om och låt stå en liten stund.

Rör om chiapuddingen ordentligt och toppa sedan med de marinerade clementinerna. Om du vill kan du med fördel smula en halv pepparkaka över också för extra crunch och extra god smak.

 
 
#1 - - Angelica Wåhlin:

Mums!

Svar: Ja, det är riktigt mumsigt. :)
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Vilket härligt recept!

Svar: Tack! Ja, det är riktigt gott! Juligt och smaskigt.
Ninas hus