Snabbgjort julgodis: Snickerspraliner


Ca 20 st
100 g choklad av bra kvalitet (minst 70%)
1 msk kokosolja
3/4 dl jordnötssmör med salt
2 msk dadelsirap, agavesirap eller lönnsirap
Till dekoration:
Flingsalt, ev lite hackade jordnötter
Bryt chokladen i småbitar i en liten kastrull eller en värmetålig bunke och smält försiktigt i vattenbad. Blanda i kokosoljan, jordnötssmöret och sirapen. Häll smeten i små aluminiumformar (typ lite större ischokladformar) och strö över lite flingsalt och kanske lite hackade jordnötter. Ställ in i kylen minst 1 timme. Låt dem stå kallt till servering eftersom de smälter snabbt i rumstemperatur pga kokosoljan och blir svåra att ta ur formarna.

Visst är det bra att man ändå kan köpa färdiga saker. Jag har köpt färdiga köttbullar många tidigare år när jag inte har haft tid och ork. De hemgjorda är ju både nyttigare och godare förstås. Det har vi haft de senaste åren och det lär det bli också i år. Nu har jag ju all tid eftersom jag är pensionär. Men är man lat som jag så ... Ska se om det blir något hemgjort godis kanske.