Mättande kesoplättar med jordgubbar

Söndagsfrukostar är bland det mysigaste som finns. Det är så härligt att ta lite extra tid att göra något gott till frukost och sedan äta i lugn och ro. Vi brukar också lyxa till med hemgjord juice på överbliven frukt på helgen. Ett bra sätt att rotera frukten så den inte blir förstörd. Men nu ska vi kika på kesoplättarna.
 

För 4 portioner:
500 g keso (en stor förpackning)
4 ägg
1 tsk salt
1 krm vaniljpulver
2 msk fiberhusk

Mixa ihop allt med mixerstav och låt stå ett par minuter så smeten sväller. Klicka ut på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 225 grader ca 10 min. Vänd plättarna efter halva tiden. Håll koll så de inte bränns.

Servera med lite vispad grädde och färska bär eller någon god sylt. 

#1 - - Villa Ryttarängen:

Jättegott! Har gjort dom många gånger. Så härligt med färska bär till. Kraaam Pia

Svar: Ja, det är så otroligt gott. Kram Nina
Ninas hus

#2 - - Mösstanten:

Kesoplättar verkar jättegott. Det ska jag komma ihåg.

Svar: Det är jättegott. Och glutenfritt. Gör man dem i ugnen så är det dessutom superenkla, men de går förstås att steka också i smör (dock inte i gjutjärnspanna märkte jag - de fastnar...).
Ninas hus