Bakat, Fika, Jul Cookies, Hembakat, Julbak, Molasses crincles cookies

Molasses Crinkles Cookies - en försmak av julen

Snart är det dags för första advent, men innan vi riktigt kommit dit så kan vi tjuvstarta lite med en kaka som påminner lite om pepparkakor, men är lite mjukare och segare i konsistensen. Helt underbara med en kopp kaffe eller varför inte en kopp glöggte. Denna gång blev det inte så mycket "sprickor" i kakorna som det brukar bli, vet inte varför. Hur som helst så är de försvinnande goda!
 
 
Ca 50 st
 
2,5 dl farinsocker
175 g smör
1 ägg
½ dl ljus sirap
5 dl mjöl
2,5 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malda nejlikor
1 krm malen kardemumma
½ tsk salt
socker att rulla i
 
Värm ugnen till 175 grader (varmluft). Lägg socker och smör i en bunke och vispa tills det blir fluffigt. Tillsätt sirap och vispa lite till. Tillsätt ägget och vispa. Blanda ihop mjölet, bikarbonaten och kryddorna i en skål och sikta ner i smeten. Blanda ihop ordentligt. Låt degen stå svalt en stund i kylen. Rulla bollar av degen (ca en valnöts storlek) och rulla dem i strösocker innan du lägger dem på en smord/bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 10-12 minuter. Ta ut och låt svalna på galler helt innan du förvarar torrt. Kan också frysas för att ta fram och tina vid behov (men de brukar sällan räcka så länge...).