Lunch/middag Köttfärs, Squash

Köttfärsfylld squash

Jag har så otroligt mycket squash (eller zucchini) i köksträdgården i år, och de blir väldigt stora! Jag testade att fylla en squash med en god köttfärsröra och parmesan på och in i ugnen. Riktigt smaskigt!
Jag vet att bilderna inte gör denna rätt riktig rättvisa... 
 
För 4 pers
1 stor squash (eller 2 mindre)
400 g färs (jag tog älg)
1 rödlök
1 stor morot
1 vitlöksklyfta
4-6 hackade tomater (beror på hur stora de är)
färskt, finhackat kryddgrönt
soja
ketchup
allroundkrydda
salt och peppar
riven parmesan
 
Dela squashen på längden och gröp ur kärnorna (om man vill kan man gröpa ur ännu mer av köttet, hacka det och fräsa tillsammans med köttfärsen - men jag gjorde inte det denna gång). Olja in squashen lite och salta den så lite vätska drivs ut.
 
Fräs hackad lök och färs i lite smör eller olja tills det är genomstekt. Tillsätt riven morot och hackade tomater och fräs en stund till. Tillsätt kryddor, en skvätt soja och lite ketchup och smaka av. Lägg färsröran i den urgröpta squashen och riv parmesan över. Gratinera i ugnen ca 20 minuter i 200 grader (varmluftsugn).
 
Skär i bitar och ät tillsammans med ris, sallad och aioli.